FC Velké Meziříčí B 5:2 (1:1) TJ Sapeli Polná

Góly: 37. a 83. Partl, 44. a 90. Dvořáček, 48. Puža, 50. Mir. Malata, 81. Mužátko.

Sestava FC VM B: Kruba, Zedník (60.V. Bodnar), Bibr, Sysel, Malata Mar. (70. Krčál), Berka, Partl, Puža (89. Chalupa L.), Chalupa P., Crkal (62. Mužátko), Malata Mir. (83. Karmazín)

Počet diváků: 80 Rozhodčí: Terber Ondřej - Porupka František, Pavlas Jiří.

Začátek utkání patřil hostům, kteří byli nebezpečnější a mohli se také ujmout vedení, když po krajní akci a následném centru jeden z útočníku netrefil hlavou bránu ve vyložené šanci, hosté měli taky další šanci, když se po rohu dostali do zakončení opět hlavou, hlavičce naštěstí scházela přesnost a razance. Poté převzalo iniciativu na hřišti naše béčko a postupně si začalo vytvářet šance, v 37. minutě se po individuální akci dostal do zakončení agilní Partl, levou nohou mířil přesně za záda hostujícího Pokorného, 1:0. O sedm minut později se vyrovnání dočkali hosté, po nedorozumění v obraně šel sám na Krubu hostující Dvořáček, který zkušeně zakončil a vyrovnal tak na 1:1. Do druhého poločasu vletělo naše béčko parádně, během pěti minut vstřelilo dva góly, ve 48. minutě si našel odražený míč Puža po přímém kopu Sysla a z penaltové vzdálenosti už nedal ležícímu Pokornému šanci, 2:1. V 50. minutě zahrál dlouhý aut Partl, který prodloužil Puža na Mirka Malatu a ten tvrdou střelou zvýšil skóre na 3:1. Po této pětiminutovce naše béčko získalo na hřišti velkou převahu a tvořilo dále hru. V 81. minutě se po kombinaci Mužátka s Mirkem Malatou prosadil první jmenovaný a navýšil tak skóre zápasu na 4:1. V 83. minutě se opět po individuální akci z kraje hřiště trefil po druhé v zápase Partl, 5:1. V poslední minutě hosté zahrávali standardní situaci, při které hráči béčka špatně pobrali útočící hráče a Dvořáček tak zkorigoval výsledek zápasu na 5:2.

Hodnocení trenéra Libora Švece: Konečně se nám podařilo vstřelit více gólů. Dnešní zápas nebyl vůbec jednoduchý a jsem rád, že jsme ho zvládli.

V dalším kole zajíždí béčko na půdu Šebkovic, zápas se odehraje v sobotu 19.9 od 15:30.