TJ Start Brno 3:1 (1:0) FC Velké Meziříčí

Góly: 3. Studený, 68. Vantuch, 73. Zikl - 70. Císař

Sestava FCVM: Lancman - Sysel, Žalud, Hron, Malata Mar., Svoboda, Chodák (60. Šuta), Halcin, Havlík, Císař (81. Chlup), Malata Mir.

První minuty po dlouhodobém zranění odehrál záložník Radim Šuta. Do utkání nastoupil také testovaný Marek Svoboda (1999), odchovanec Zbrojovky Brno.


Hodnocení trenéra Milana Volfa: Z důvodu velké marodky jsme měli minimum možností ke střídání, přesto jsme chtěli hrát první poločas aktivně a běžecky si to s hráči Startu rozdat. Jenže hned od začátku zápasu nám připadalo, že jsme měli ze soupeře obrovský respekt a tak jsme nebyli spokojení s dodržením taktiky. Z první akce utkání jsme inkasovali, když jsme nechali hráče Startu navádět u postranní lajny dvacet metrů míč a nepřerušili akci nějakým důraznějším přístupem. Zhruba po dvaceti minutách jsme se dostali do zápasu a začali jsme si vytvářet šance i my. Druhý poločas jsme hráli v hlubokém bloku a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Soupeř držel míč často ve své moci, ale nevěděl si s námi rady. Obě další branky jsme dostali z brejků, když se hráčům Startu naskytlo více prostoru. Budu se opakovat, musíme se zlepšit v důrazu, musíme občas rozdat nějakou tu ránu, přerušit akci soupeře důraznějším zákrokem. To prostě nemáme. Všechny branky dostáváme díky našemu nedůrazu. Sice jsme prohráli, což mě vždy štve, ale kluci zápas běžecky odpracovali velmi dobře a i proti tak silnému soupeři úplně nepropadli. Konečně na nás působili jako tým, když si pomáhali, povzbuzovali se a zaskakovali jeden za druhého.


V generálce před startem jarní části Divize D vyzveme v sobotu 2.3. na umělce ve Velkém Meziříčí tým Pelhřimova. Výkop bude ve 12:00 hod.