Když se vrátíme do léta 2015, napadlo by tě, že ve Velkém Meziříčí vydržíš celých devět let?

To by mě určitě nenapadlo. Musím ale říct, že po celou dobu jsem se cítil ve Velkém Meziříčí velice dobře.

Jaké pro tebe byly začátky ve velkomeziříčském dresu?

Řekl bych, že začátky pro mě nebyly nikterak těžké. Hned od začátku jsem poznal, že kádr má velkou sílu a že společně můžeme konkurovat těm nejlepším ve třetí lize.

Postupem času ses vypracoval ve velkou ofenzivní oporu týmu. Na jaké období v klubu budeš nejraději vzpomínat?

Všechny sezóny v MSFL byly pro mě zajímavé. Samozřejmě, výjimkou jsou covidové sezóny a sezóna poslední, kdy jsme bohužel z třetí nejvyšší soutěže sestoupili. Sestup mě mrzí hodně ještě teď.

V sezóně 2017/2018 náš tým sahal po postupu do druhé ligy. Mrzí tě, že to tenkrát nedopadlo?

Mě spíš obrovsky těšilo, jak se nás ostatní týmy, jako například dnes druholigový Prostějov, bály. Už jenom to bylo ukázkou kvality, která tady tenkrát byla.

Jak vzpomínáš na domácí pohárové zápasy proti Zbrojovce Brno a Dukle Praha?

Pohárové zápasy byly naší odměnou za dobré výsledky. Zápasy proti těmto soupeřům ukázaly, že i třetiligový tým může hrát vyrovnanou partií z tehdy ligovými mančafty. I diváci si tyhle zápasy museli užít.

Vzpomeneš si na nějaké další zápasy které ti utkvěly v paměti?

Určitě si vybavím zápas už ze zmíněné sezóny 2017/2018, kdy jsme ke konci soutěže hostili HFK Olomouc. V poslední minutě se mi podařilo rozhodnout z přímého kopu a nadále jsme byli ve hře o prvenství v MSFL. Vybaví se mi i domácí zápas proti Hulínu v sezóně 2015/2016, kdy jsme o poločase prohrávali 0:3 a nakonec jsme zápas otočili na konečných 4:3.

Dělal si také i správce hřiště. Jak tě správcování bavilo?

Práce mi byla nabídnuta při mém přestupu do Velkého Meziříčí a rád jsem jí tenkrát přijal. Péče okolo stadionu a o hřiště samotné mě bavila. Vždycky jsem se snažil o co nejlepší kvalitu travnaté plochy.

Oblíbil sis i samotné město Velké Meziříčí? Kam si rád chodil ve volném čase?

Velké Meziříčí jsem si opravdu za ty léta dost oblíbil. Když mi to čas dovolil, tak jsem rád chodil posedět na pivo s kamarády.

V jarní části budeš působit v SK Mirovicích hrající Jihočeský krajský přebor. Jaké jsou očekávání a cíle?

Pro naši vesnici je vůbec možnost hrát v takové soutěži obrovským úspěchem. Cíl je skončit v lepší polovině tabulky.

Co bys rád vzkázal fanouškům klubu na rozloučenou?

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nám celou dobu fandili. Mrzí mě, že jsem se s vámi nemohl rozloučit na hřišti, byli jste fakt skvělí. Klubu přeji mnoho úspěchu a chtěl bych mu také za vše podekovat. FC Velké Meziříčí pro mě bude navždy znamenat hodně.


Díky za všechno a ať se Ti daří, Peťo!